Motorcykel

Riskutbildning MC del 1

Del 1 handlar om alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden i trafiken i övrigt. Riskutbildning del 1 och 2 ska vara genomförda och giltiga innan kunskaps- och körprovet för behörighet A1, A2 och A genomförs. Efter genomförd utbildning skickar vi in uppgifterna elektroniskt till Transportstyrelsen.

Riskutbildning MC del 2

Del 2 handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Riskutbilding del 1 och 2 ska vara genomförda och giltiga innan kunskaps- och körprovet för behörighet A1, A2 och A genomförs.

Du som har ett giltigt körkort för motorcykel och har gått riskutbildning för MC behöver inte gå om kursen för en högre motorcykelbehörighet. Riskutbildning för MC är giltigt i 5 år. Observera att, riskutbildning för personbil gäller inte för motorcykel.

Akörkort, a-körkort, yamaha, a1, a2, a körkort, MC riskutbildning, MC kort, MC körkort, strängnäs, Halkbana, risketta, riskutbildning

Vid kurstillfället hos oss får du som elev låna kläder, hjälm och motorcykel utan extra kostnad. Du kan självklart ha med dig egen utrustning. Däremot vill vi att du tar med dig egna underställ av hygieniska skäl. Du kan även köpa detta hos oss om du inte har har det (storlek, XS, S, M, L, XL). Kom ihåg att du som elev ansvarar för användningen för din egen utrustning.

Mer information om motorcykelkörkort hittar du här.